Minecraft icon

Oscars Key Moments Quiz – Solved Answer Full Guide

5/5 - (2 votes)
Name
Offered By
Size
Latest Version
MOD Info
Update October 25, 2023 (7 months ago)
Get it On GooglePlay
Price FREE

Welcome to the Oscars Key Moments Quiz! The Academy Awards, also known as the Oscars, is the most prestigious film awards ceremony in the world. It celebrates the best achievements in the film industry over the past year, honoring actors, directors, writers, and other professionals who have contributed to the art of filmmaking.

Throughout the years, the Oscars have produced some unforgettable moments that have become a part of film history. From emotional speeches to stunning performances, the Oscars have provided audiences with some of the most memorable moments in entertainment history.

In this quiz, you will be tested on your knowledge of some of the most iconic moments from the history of the Oscars. So, get ready to relive some of the most unforgettable moments from the Academy Awards!

Oscars Key Moments Quiz

1. Sacheen Littlefeather famously refused an Oscar at the 1973 ceremony on behalf of which actor?

  • Al Pacino
  • Marlon Brando
  • Robert De Niro

Ans. Marlon Brando

2. Who is the youngest Oscar winner at just 10 years old?

  • Shirley Temple
  • Tatum O’Neal
  • Jodie Foster

Ans. Tatum O’Neal

3. Which movie was mistakenly announced as Best Picture in 2017?

  • Moonlight
  • La La Land
  • Hidden Figures

Ans. La La Land

4. Which actress set a record for the longest acceptance speech?

  • Greer Garson
  • Sally Field
  • Halle Berry

Ans. Greer Garson

5. In which year was there a tie for the Best Actress award?

  • 1968
  • 1970
  • 1969

Ans. 1969

6. Which actor celebrated his win by doing push ups on the stage?

  • Jack Nicholson
  • Jack Palance
  • Jack Lemmon

Ans. Jack Palance

7. In which year did a streaker run naked across the stage?

  • 1975
  • 1974
  • 1976

Ans. 1974

8. Which actress tripped over her dress while collecting her award?

  • Charlize Theron
  • Jennifer Lawrence
  • Nicole Kidman

Ans. Jennifer Lawrence

9. Who wore the now iconic ‘swan dress’ to the 2001 ceremony?

  • Björk
  • Madonna
  • Lady Gaga

Ans. Björk

10. Which actor sparked outrage by slapping Chris Rock onstage in 2022?

  • Steve Buscemi
  • Sean Penn
  • Will Smith

Ans. Will Smith

Oscars Key Moments Quiz Solved Question Answer

1. Who famously declared “I’m king of the world!” while accepting his Oscar?

Answer: James Cameron. He won the Best Director Oscar for “Titanic” in 1998 and famously declared “I’m king of the world!” during his acceptance speech.

2. Who was the first black actor to win an Oscar for Best Actor?

Answer: Sidney Poitier. He won the award in 1964 for his role in “Lilies of the Field.”

3. Who famously streaked across the stage during the 46th Academy Awards in 1974?

Answer: Robert Opel. He was a photographer and artist who ran naked across the stage while co-host David Niven was introducing Elizabeth Taylor.

4. Who performed “Lose Yourself” at the 2020 Oscars, causing a standing ovation?

Answer: Eminem. He surprised the audience with a rare live performance of his Oscar-winning song from the movie “8 Mile.”

5. Who won the Oscar for Best Actress in 2017 and gave a powerful acceptance speech about the importance of representation?

Answer: Viola Davis. She won the award for her role in “Fences” and gave a moving speech about the need for more diverse and inclusive storytelling in Hollywood.

Conclusion

The Oscars Key Moments Quiz is a fun way to test your knowledge of some of the most unforgettable moments in the history of the Academy Awards. From iconic speeches to surprising performances, the Oscars have produced countless memorable moments that have become a part of film history. By taking this quiz, you can relive some of these unforgettable moments and put your knowledge of the Oscars to the test. So, give it a try and see how well you do!