By rozik1 • Last Updated
Minecraft icon

Unesco National Parks Quiz – Today UPDATED Answers

5/5 - (1 vote)

Hello guys, have you ever heard about UNESCO National Parks? If yes! Then how much do you know about these parks? No idea! Then welcome to this latest post, UNESCO National Parks Quiz, where you will learn about a quiz game through which you can test your knowledge of UNESCO National Parks.

Do you know what UNESCO is? Are you familiar with all UNESCO National Parks? If yes! Then you must have just heard about them but don’t know much about these UNESCO National Parks, am I right? or not!. If you answer yes, you want to know more about UNESCO and UNESCO national parks. Then let me inform you that UNESCO stands for the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, which preserves cultural and natural heritage worldwide.

UNESCO Organization was formed to preserve cultural and natural heritage worldwide, and its primary goal is to protect national parks and other areas of ecological importance. There are almost 1,000 UNESCO national parks worldwide, starting from the jungle of South Africa to the glaciers of Alaska. So friends, if you want to test your knowledge about UNESCO national parks, read this post as here we are going to inform you about UNESCO National Parks Quiz, through which you can try and boost your knowledge.

What Is UNESCO National Parks Quiz?

UNESCO National Parks Quiz is a quiz game developed by Bing search engine to test the IQ of visitors. This quiz was completely based on national parks preserved by UNESCO national parks. So how much do you know about these UNESCO national parks? No idea! Then welcome to UNESCO National Parks Quiz offered by Bing search engine, where you can test and boost your knowledge about them.

What Is UNESCO National Parks Quiz

Many people like to go on jungle adventures, as they enjoy spending time with nature, and that’s why they look for some most famous national parks preserved by UNESCO. If you are also among those people and want to boost your IQ, then you can take the UNESCO National Parks quiz and find out!

This is one of the best features offered by the Bing search engine as it helps you test and boosts your knowledge about UNESCO National Parks. Here you can also get complete information about all these parks for free.

There are also many similar quizzes (Bing entertainment quiz, Windows spotlight quiz, Weekly Quiz, Bing Homepage Quiz, European soccer quiz, Bing news quiz) available on the Bing search engine. We have already discussed them, so You can also test your knowledge about all these subjects by taking these quizzes.

Also Want,

How To Play UNESCO National Parks Quiz?

If you want to participate in this quiz, you need to know all the rules and methods of this quiz test. Now we will tell you all about all rules of this quiz test;

Rules of UNESCO National Parks Quiz

  • In this quiz, you’ll be given a list of 10 questions.
  • All these questions are related to UNESCO National Parks Quiz
  • You need to select the correct answer to each question in 15 seconds.
  • You can also use the hint button to take help (but by clicking on the hint button, you will lose points)
  • The faster you answer, the more game point you will get.

How To Play Unesco National Parks Quiz

  1. To play this quiz game, open the Bing homepage and search UNESCO National Parks Quiz from the module in the top right-hand corner.
  2. Tap on the UNESCO National Parks Quiz
  3. Now you will see the first question on your screen with four different options (A, B, C, D)
  4. Choose the correct answer and tap on the next button.

Examples of UNESCO National Parks Quiz 

1. Which city was the capital of the Chalukya Empire?

  • Hampi
  • Vijaynagar
  • Pattadakal
  • Agra

Ans: Pattadakal

2. El Capitan is the most popular granite wall in this park:

  • Zion National Park
  • Jim Corbett National Park
  • Yosemite National Park

Ans: Yosemite National Park

3. Which university in India is included in the UNESCO World Heritage Sites?

  • Delhi University
  • Calcutta University
  • Nalanda University
  • Banaras Hindu University

Ans: Nalanda University

4. In this park is the second largest frozen area in the world, losing only to Antarctica:

  • Glacier Bay National Park and Reserve
  • Los Glaciares National Park
  • Crater Lake National Park

Ans: Los Glaciares National Park 

5. This park is home to the largest number of rock mountains in Canada:

  • Tijuca National Park
  • Acadia National Park
  • Jasper National Park

Ans: Jasper National Park 

6. In this park was founded the Parliament of Iceland in 930 D.C.:

  • Skaftafell National Park
  • Thingvellir National Park
  • Pirin National Park

Ans: Thingvellir National Park 

7. In this Brazilian park is one of the seven natural wonders of the world:

  • Big Bend National Park
  • Bryce Canyon National Park
  • Iguaçú National Park

Ans: Iguaçú National Park 

8. This park is part of the Rock Sites of Cappadocia:

  • Göreme Historical National Park
  • Kruger National Park
  • Table Mountain National Park

Ans: Göreme Historical National Park 

9. This park covers an entire Polynesian island:

  • National Park of American Samoa
  • Fernando de Noronha Marine National Park
  • Rapa Nui National Park

Ans: Rapa Nui National Park

10. The name of this park refers to the vegetation at the top of the plateaus of the area:

  • Mesa Verde National Park
  • Table Mountain National Park
  • Zion National Park

Ans: Mesa Verde National Park 

11. This park has one of the largest cave rooms in the world:

  • Plitvice Lakes National Park
  • Tarutao National Marine Park
  • Puerto Princesa Subterranean River National Park

Ans: Puerto Princesa Subterranean River National Park 

So, guys, these are some examples of the UNESCO National Parks Quiz. Hopefully, you have learned how to take this quiz; if yes! Then get ready to test and boost your knowledge about UNESCO National Parks.

Conclusion

At the end of this post, we will say that this is the best way to test and boost your knowledge about UNESCO National Parks. If you liked this post, then share it with others.